Povestea celor peste 6 mii de tone de aur dintr-un subsol din SUA: Specialiştii vorbesc despre o cacealma

Povestea celor peste 6 mii de tone de aur dintr-un subsol din SUA: Specialiştii vorbesc despre o cacealma

Sistemul Federal de Rezerve din Statele Unite păstrează 6.200 de tone de aur, într-un seif situat într-un subsol din Manhattan, dar informaţiile extrem de limitate oferite de oficialităţi, legate de stocul de aur, îi îndeamnă pe americani să creadă că informaţia este o cacealma, potrivit Wall Street Journal.

Oficialităţile transmit vizitatorilor că seiful din subsol reprezintă cel mai mare stoc oficial de aur din lume, a cărui valoare se încadrează între 240 şi 260 de miliarde de dolari.

„Nimeni nu poate fi sigur că stocul de aur chiar există, cu excepţia angajaţilor Rezervelor Federale, care au acces. Dacă aurul se află într-adevăr acolo, Banca Centrală nu a oferit niciodată dovezi care să demonstreze acest lucru”, susţine Ronan Manly, analist în metale preţioase pentru comerciantul de aur BullionStar din Singapore.

Unii susţin teoria conform căreia aurul, ce se presupune a fi situat în subsolul din strada Liberty, numărul 33, ar putea fi doar lingouri false. Anumiţi investitori, adepţi ai teoriei conspiraţiei, iau în considerare varianta în care Sistemul Rezervelor Federale a arendat aurul, în secret, pentru a manipula preţul metalului pe piaţă.

După ce materialul realizat de Wall Street Journal, despre subsolul din Manhattan, a fost publicat, un purtător de cuvânt al Rezervelor Federale a declarat că niciun procent din aurul stocat, în subsolul din New York, nu aparţine Statelor Unite şi a insistat că „statul nu foloseşte în niciun fel aurul, mai ales, pentru a-l împrumuta sau a-l arenda.

0