Noul Dieselgate: Toyota, Nissan, Mazda și alții au folosit piese falsificate de la furnizorul japonez Kobe Steel

Noul Dieselgate: Toyota, Nissan, Mazda și alții au folosit piese falsificate de la furnizorul japonez Kobe Steel

Compania japoneză Kobe Steel a recunoscut că a falsificat informațiile privind calitatea unor produse din aluminiu și cupru folosite de circa 200 de companii, printre care Toyota, Nissan, Mazda, Honda și Mitsubishi.

Un nou scandal lovește piața auto după deja celebrul Dieselgate. Acum, nu emisiile au fost falsificate, ci mai multe produse din metal confecționate de niponii de la Kobe Steel.

Compania a anunțat că aproximativ 4% din produsele din aluminiu și cupru livrate în perioada septembrie 2016 – august 2017 nu îndeplinesc cerințele agreate cu clienții.

Toyota a catalogat situația drept un “incident grav” și verifică dacă mașinile sale sunt afectate. Compania a folosit produse Kobe Steel pentru uși, capotă și alte zone “periferice”.

Un anunț similar a venit și de la Nissan, care face verificări la mașinile sale, întrucât produsele folosite ar putea pune în pericol siguranța pietonilor în caz de impact. În aceeași situație se mai află și Mazda, Honda, Mitsubishi, Suzuki și Subaru, iar toți fac acum verificări.

Produsele Kobe Steel au fost etichetate fals de mai mulți angajați, iar neregulile au fost descoperite în urma unor controale interne. Potrivit companiei japoneze, până în prezent nu au fost identificate probleme legate de siguranța și durabilitatea produselor fals etichetate, însă clienții afectați nu au finalizat verificările.

 Printre companiile care au cumpărat produsele Kobe Steel se numără constructorii auto Toyota, Honda, Nissan, Mazda, Subaru și Mitsubishi, producătorii de avioane și rachete Boeing și Mitsubishi Heavy Industries și compania de căi ferate JR Central, operatorul liniei de trenuri de mare viteză Tokaido Shinkasen.
0