Nou focar de pestă porcină la Anenii Noi. Autoritățile intensifică măsurile de combatere a bolii

Nou focar de pestă porcină la Anenii Noi. Autoritățile intensifică măsurile de combatere a bolii

Un nou focar de pestă porcină africană a fost înregistrat în localitatea Mereni, raionul Anenii Noi. Astfel, reprezentanții Poliției de Frontieră cei ai Serviciului Vamal și Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) s-au întrunit ieri într-o ședință cu privire la intensificarea măsurilor de combatere a acesteia.

Reprezentanții instituțiilor abilitate au reiterat despre măsurile întreprinse în privința combaterii și prevenirii pestei porcine, menționând totodată necesitatea intensificării eforturilor în comun, impunerea unor măsuri suplimentare mai riguroase, cât și atragerii la răspundere a persoanelor care ignoră intenționat cerințele impuse.

Instituțiile abilitate își intensifică activitatea în zona de responsabilitate prin înăsprirea controlului pentru evitarea riscului răspândirii virusului pestei porcine. Măsurile desfășurate la frontieră au drept scop neadmiterea introducerii în țară a porcilor domestici și mistreți, cărnii, preparatelor din carne, dar și produselor provenite de la animalele receptive la virusul pestei porcine africane.

În context, autoritățile solicită cetățenilor să manifeste o atitudine conștiincioasă și responsabilă față de restricțiile impuse privind introducerea produselor din carne de proveniență ucraineană.

0