Noi detalii în cazul dispariției aeronavei Malaysia Airlines 370

by Genko Genko

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, de pe ruta Kuala Lumpur – Beijing, dat dispărut sâmbătă, ar mai fi zburat aproximativ încă 4 ore din momentul în care a dispărut de pe radare, conform Wall Street Journal, care citează persoane implicate în anchetă.

Această informație vine într-un moment în care autoritățile nu știu unde să mai caute aeronava, deoarece în zona în care a dispărut de pe radare, Boeing-ul este de negăsit. Astfel, potrivit Wall Street Journal, apare posibilitatea ca avionul să mai fi zburat aproximativ 3500 de km ajungând, poate, la frontiera cu Pakistan sau la destinații din Oceanul Indian sau Marea Arabiei.

O persoană a declarat ziarului că aeronava Malaysia Airlines a putut transmite date live de la motoarele avionului către Rolls-Royce pentru a fi analizate. Sistemul trimite datele de la cele două motoare Trent 800 ale Boeingului-777, oferind detalii cum ar fi altitudinea și viteza de zbor.

În acest context, oficialii americani specializați în contraterorism analizează posibilitatea ca un pilot sau o altă persoană de la bordul avionului să fi deturnat aeronava către o locație secretă, după ce în mod intenționat ar fi oprit transponderul avionului pentru a evita detectarea de către radare, a adăugat publicația citată.

CITIȚI ȘI...