Noi detalii în cazul contrabandei cu anabolizante: Alte şase persoane au fost reținute

Noi detalii în cazul contrabandei cu anabolizante: Alte şase persoane au fost reținute

Şase persoane, dintre care un vameș, au fost reținute fiind suspectate de producere şi comercializare a produselor anabolizante. Astfel, Serviciul Vamal au făcut publice imaginile din cadrul percheziţiilor demarate recent.

Inspectorii au identificat opt membri ai unei grupări criminale. Astfel, în urma percheziţiilor efectuate la domiciliile suspecţilor şi la alte imobile care le aparţin au fost depistate şi ridicate produse anabolizante în formă de pastile şi fiole, cu valoarea estimativă de peste 10 milioane lei, 60 de carduri bancare emise pe numele diferitor persoane, 31 de telefoane mobile, mijloace bănești în sumă de peste 100.000 euro, arme de foc şi muniţii, precum şi înscrisuri pe ciornă cu menţiuni despre rulajul bănesc ilegal.

De asemenea, la domiciliul unuia dintre organizatorii grupării a fost depistat utilajul destinat producerii şi ambalării steroizilor, dar şi echipamente speciale. Potrivit inspectorilor, substanţele active anabolizate au fost procurate din China, introduse în țară prin intermediul coletelor poștale și preambalate în formă de comprimate și fiole, cu aplicarea marcajelor diferitor producători – atât autohtoni, cât și din străinătate.

Produsul finit era destinat pieței internaționale, iar comenzile de livrare erau recepționate prin intermediul rețelelor sociale și al site-urilor specializate, care puteau fi accesate doar din străinătate.

Alte cinci persoane implicate în schema infracțională au fost deconspirate dintre care un apropiat al liderului grupării, responsabil de administrarea schemei infracționale, responsabilul de mentenanța și promovarea site-urilor prin intermediul cărora care erau livrate loturile de anabolizante contrafăcute, responsabilul de recepționarea materiei prime, precum și două persoane care prestau servicii de consultanță juridică în scopul eschivării membrilor grupării de la răspunderea penală.

Actualmente, 13 persoane se află în arest, o persoană se află sub control judiciar, iar trei persoane, printre care și liderul grupării, sunt anunțate în căutare internațională, pe numele acestora fiind emise mandate de arestare. În cazul demonstrării culpabilității persoanelor implicate, acestea riscă închisoare pe un termen de până la 10 ani.

0