Noi detalii despre avionul prăbușit în Columbia

Noi detalii despre avionul prăbușit în Columbia

O parte a echipajului avionului care s-a prăbuşit la sfârşitul lui noiembrie 2016 în Columbia, omorând 71 de oameni, nu dispunea de autorizaţiile necesare pentru a efectua acest zbor, potrivit avocatului uneia dintre părţi, informează joi AFP, citează agerpres.ro.

Acest accident a decimat aproape întregul club de fotbal Chapecoense, din micul oraş brazilian Chapeco, echipă ce se deplasa în Columbia pentru a disputa finala din Copa Sudamericana, a doua cea mai importantă competiţie continentală din America Latină, cu echipa columbiană Atletico Nacional. Şase persoane au supravieţuit în mod miraculos accidentului.

Potrivit rezultatelor preliminare ale anchetei efectuate de partea columbiană, prezentate la sfârşitul lui decembrie, aparatul companiei boliviene LaMia nu avea suficient carburant.

Avocatul Jaime Cernadas, care îl apără pe Mauricio Duran, un membru al Aviaţiei Civile Boliviene (DGAC) vizat de anchetă pentru că a autorizat planul zborului, a declarat pentru cotidianul El Deber că Fernando Ovar Goytia, copilotul decedat în timpul accidentului, nu avea autorizaţie din partea DGAC.

Cotidianul a subliniat, de asemenea, că mecanicul Edwin Tumiri, unul dintre supravieţuitori, nu dispunea nici el de o astfel de autorizaţie.

Echipajul, format din şapte membri, număra cinci bolivieni, o paraguayancă şi un venezuelan.

0