Noi detalii în cazul violului de la Orhei: Cu patru zile mai devreme, minora a fost violată şi de poliţist, chiar în biroul său de serviciu

by Genko Genko

La o săptămână de la arestarea a doi locuitori ai satului Vatici, cercetaţi penal pentru violul unei minore, procurorii au reţinut şi poliţistul, în prezenţa căruia s-ar fi produs crima. În cazul urmăririi penale s-a constatat că, cu patru zile mai devreme, şi poliţistul a violat minora de 16 ani, chiar în biroul său de serviciu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Orhei.

Amintim că, incidentul a avut loc în noaptea de 22 spre 23 iulie, la discoteca din satul Pelivan, când învinuiţii, care se cunoşteau cu victima, au ademenit-o în automobilul unuia dintre aceştia sub pretextul de a se deplasa acasă. Prin constrângere psihică şi fizică, aceştia au abuzat sexual minora, în vârstă de 16 ani. Crima s-a produs în prezenţa celui de-al treilea complice, care se afla la volan. Acesta s-a dovedit a fi poliţist în cadrul Inspectoratului de poliţie Orhei.

Vedeţi şi: Doi orheieni, cercetaţi penal pentru violul unei minore. Un poliţist, figurează în calitate de complice în dosar

Recent, cadrul urmăririi penale s-a stabilit că victima ar fi fost abuzată sexual şi de către acel poliţist cu patru zile mai devreme, când inspectorul a invitat minora la întâlnire. Sub pretextul că are de examinat o plângere, acesta a dus fata la Inspectoratul de poliţie din Orhei, unde, a violat-o în biroul său de serviciu.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, declaraţiile minorei s-au confirmat, procurorii reţinând poliţistul preventiv pentru 72 de ore, acestuia fiindu-i incriminate două capete de acuzare: viol şi complicitate la comiterea violului.

Procuratura raionului Orhei continuă acţiunile de urmărire penală, iar dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi, inculpaţii riscă până la 12 ani închisoare.

CITIȚI ȘI...