Noaptea Muzeelor la Chișinău

by Genko Genko

Expoziţi de decoraţii militare, ateliere de creativitate, concerte, jocuri, concursuri, spectacole de muzică și un tur nocturn al Chişinăului. Toate acestea vor avea loc în „Noaptea internaţională a muzeelor”, din 17 spre 18 mai, când toate muzeele din ţară vor fi deschise pentru vizitatori.

Cea de-a zecea ediție de festival se va desfăşura sub genericul „Colecţiile muzeale dezvoltă legături… create între vizitatori, generaţii şi culturile lumii”.

Începând cu ora 18.00, pe holul de la etaj al Muzeului Naţional de Istorie a Moldovei va fi realizată în mod expres, cu ajutorul publicului vizitator, o expoziţie de fotografii de familie cu genericul „Ţara mea, Familia mea”. Expoziţia urmăreşte recuperarea şi valorificarea unui patrimoniu fotodocumentar din arhive personale, cu certă valoare istorică sau etnografică, care să reconstituie un secol de istorie locală în imagini.

Expoziţia va putea fi văzută în muzeu până la 21 mai. Participanţii la expoziţie vor primi în dar o fotografie, realizată în cadrul atelierului „Retro-muzeu”.

Vizitatorii sunt așteptați la muzee, începând cu ora 18:00. Evenimentul se va încheia mâine, 18 mai, la ora două noaptea.

poster NM

 

CITIȚI ȘI...