Neymar a vrut să obţină excluderea Barcelonei din Liga Campionilor

Neymar a vrut să obţină excluderea Barcelonei din Liga Campionilor

Neymar a plecat de la FC Barcelona în vară, devenind cel mai scump jucător din istoria fotbalului, odată cu transferul de 222 de milioane de euro la Paris St. Germain, dar despărţirea brazilianului de gruparea catalană nu s-a făcut în cei mai buni termeni.

Vicecampioana Spaniei a întârziat cât a putut de mult trimiterea în Franţa a documentelor necesare legitimării lui Neymar la PSG şi a acuzat formaţia de pe Parc des Princes de nerespectarea fair play-ului financiar. Replica sud-americanului a fost să denunţe Barcelona la UEFA, în încercarea de a obţine nici mai mult, nici mai puţin decât excluderea catalanilor din Liga Campionilor.

Potrivit AS, atacantul de 25 de ani a depus o plângere împotriva fostei sale echipe după ce oficialii blaugrana au refuzat să-i plătească tatălui său clauza de loialitate pentru prelungirea contractului până în 2021, în valoare de 26 de milioane de euro.

Decizia lui Neymar a fost luată după mai multe consultări cu avocaţii săi, însă UEFA a decis să respingă acest caz, considerând solicitările brazilianului ca neîntemeiate.

După înfrângerea suferită la forul european, Neymar şi tatăl său au decis să renunţe la statutul lor de socios ai Barcelonei, notează Mundo Deportivo.

0