A fost descoperită nemurirea; Cine se bucură de ea

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Se numeşte Turritopsis Nutricula şi este o meduză nemuritoare. Ceea ce le face unice în lume, este faptul că acestea reuşesc să întinerească mereu, dând practic peste cap toate legile naturii care guvernează lumea.

Oamenii de știință au descoperit o creatură care pare nemuritoare. Potrivit Huffingtonpost, cercetătorii au aflat că o anumită specie de meduze poate regresa la stadiul de început al vieții pentru ca apoi să o ia de la capăt.

Meduzele Turritopsis nutricula sunt unicele ființe descoperite până în prezent ce sunt capabile să oprească procesul de îmbătrânire.

„Un adult este capabil să revină la starea de polip, apoi să ia de la capăt procesul de creștere”, a afirmat Kubota Shin, profesor la Universitatea din Kyoto.

Celulele meduzelor revin pas cu pas la stadiul de dezvoltare primar de la care au pornit, iar în rezultat ele încep o nouă viață.

„Întineresc o dată la două luni. Adică, din meduze devin polipi, apoi din polipi se transformă în meduze adulte. Au repetat procesul de 10 ori în ultimii doi ani”, a mai spus Shin.

Acest proces se poate repeta la infinit, astfel se poate spune că aceste meduze duc o viață fără sfârșit.

Oamenii de știință încearcă să afle dacă se pot folosi de această descoperire pentru a ajuta omenirea.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...