NATO intenționează să înființeze o bază militară în Polonia

by Genko Genko

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord examinează în prezent posibilitatea creării unei mari baze militare pe flancul său estic pentru a avansa la frontiera cu Rusia infrastructura sa de reacție rapidă.

O propunere în acest sens ar fi fost făcută de comandantul forțelor NATO în Europa, generalul Philip M. Breedlove, relatează joi ITAR-TASS.

„Se discută posibilele puncte de amplasare, dar favorit este orașul-port polonez Szczecin situat la Marea Baltică”, citează, în acest sens, publicația The Times o declarație făcută de generalul american.

Alianța ar intenționează să aducă la noua sa bază armament, muniție, produse alimentare, pentru ca, în cazul izbucnirii unei crize, trupele combatante ale NATO să fie asigurate cu toate cele necesare.

Alianța Nord-Atlantică ar trebui să facă mai mult în ceea ce privește garanțiile de securitate pentru Polonia, Letonia, Lituania și Estonia și „să-și avanseze resursele în Est”, consideră generalul Philip M. Breedlove.

Se așteaptă ca problema înființării unei mari baze a NATO în Europa de Est să fie discutată la viitorul summit al Alianței ce urmează să aibă loc în cursul acestui an în Marea Britanie.

CITIȚI ȘI...