Natalia Gherman: România este cel mai eficient partener al Republicii Moldova

by Genko Genko

Fără susţinerea României, Republicii Moldova i-ar fi dificil să asigure succesul reformelor pro-europene, a declarat ministrul de externe, Natalia Gherman, potrivit Radio România Actualități.

România este cel mai onest şi cel mai eficient partener al Republicii Moldova, a declarat ministrul de externe Natalia Gherman, într-un interviu acordat la Lisabona, Ramonei Alexandrescu, jurnalist Radio România Actualități.

Șefa diplomaţiei de la Chişinău a menţionat asistenţa acordată de România pentru reformarea justiţiei şi afacerilor interne, procesul de reformă fiind necesar pentru ca Republica Moldova să poată deveni membru al Uniunii Europene.

„Fără această susţinere, nouă ne-ar fi mult mai dificil să asigurăm succesul reformelor pro-europene. Or, obiectivul Republicii Moldova este de a deveni un stat membru cu drepturi depline la Uniunea Europeană, într-un viitor previzibil”, a declarat Natalia Gherman.

Natalia Gherman s-a referit şi la o serie de proiecte concrete, între care împrumutul de 20 de milioane de euro acordat de România pentru reforma în învăţământ şi construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni, care ar trebui să devină operaţional la 27 august şi va asigura conectarea Republicii Moldova la sistemul energetic european, dar şi diversificarea surselor de gaz.

În prezent, Republica Moldova este dependentă de gazul importat din Federeaţia Rusă, scrie sursa citată.

CITIȚI ȘI...