Năstase: După Chișinău, a venit rândul Bălțiului

Năstase: După Chișinău, a venit rândul Bălțiului

După ce a preluat controlul asupra Chișinăului, oligarhul Vladimir Plahotniuc a luat în vizor și Bălțiul, al doilea oraș al Republicii Moldova, susține președintele Platformei DA, Andrei Năstase.

Năstase acuză că pe fundalul multiplelor declarații sterile și a „strategiilor false despre descentralizarea europeană a țării, continuă procesul sugrumării autorităților locale independente de gruparea oligarhico-criminală de la guvernare”.

„După primarul unionist de la Chișinău, a venit rândul primarului pro-rus de la Bălți. Sute de mii de oameni sunt antrenați, volens-nolens, în schemele urzite de nesățiosul uzurpator. Prin acest atac deșănțat asupra capitalei nordului, Guvernarea hibrid Plahotniuc-Dodon își rezolvă, cinic și perfid, câteva probleme concomitent, decizia aparținând, bineînțeles, coordonatorului”, a comentat Andrei Năstase situația din capitala nordului.

El a amintit în acest sens și situația primarilor PLDM „care după o vizită nocturnă a lui Costea-borsetcă și a ortacilor săi au fost nevoiți să-și pună chipiuri albastre”.

„Pentru a-și face mendrele, mafiotul-coordonator și acoliții săi au înecat în mormane de gunoi un oraș întreg, punînd viața și sănătatea a zecilor de mii de oameni într-un real pericol! Da, Plahotniuc nu are nevoie de autorități locale autonome, puternice și independente de centru, și-și dorește, după exemplul Rusiei, ca țara să fie administrată de el personal în regim manual. Dacă au mai rămas în Moldova primării conduse de reprezentanți ai PLDM, PCRM, PL, PN sau de independenți, coordonatorul a decis ca în anul 2018, înainte de alegerile parlamentare, să-i treacă cu hurta sub controlul guvernării sale oligarhice”, a mai acuzat Andrei Năstase.

În opinia acestuia, „cetățenii Republicii Moldova asistă azi la ultimele testări ale unui regim dictatorial, pe care cordonatorul visează să-l instaureze definitiv după următorul scrutin parlamentar. O dictatură geopolitică cu o populație cît mai săracă și cu o singură opoziție socialistă formală și controlată. Cu o centralizare mega-excesivă a tuturor resurselor financiare, administrative și mediatice. Să nu îndrăznească nimeni să-l întrebe despre zeci de miliarde furate și spălate, despre celelalte crime odioase pentru care va trebui să răspundă în fața a milioane de oameni după schimbare”.

0