NASA recunoaşte: Un asteroid ucigaş ar putea lovi Pământul

NASA recunoaşte: Un asteroid ucigaş ar putea lovi Pământul

NASA a recunoscut că un asteroid ar putea lovi Pământul anul viitor, deşi probabilitatea este extrem de mică. Asteroidul 2013 TX68 va ajunge foarte aproape de Terra pe 28 septembrie 2017. Corpul ceresc se va mai află în preajma planetei noastre şi pe 8 martie 2016, însă nu atât de aproape încât să ne îngrijorăm.

Iniţial, experţii NASA au spus că este exclus că asteroidul să lovească Pământul, însă acum s-au răzgândit şi au anunţat că nu ar fi, totuşi, imposibil că dezastrul să se întâmple.

Vestea bună este că probabilitatea e de una la 250 de milioane, potrivit calculelor agenţiei spaţiale, prezentate de Market Business News.

Chiar şi aşa, există o posibilitate că asteroidul cu o lăţime de 30 de metri să între în coliziune cu Terra, subliniază jurnaliştii.

Putem vorbi despre un asteroid ucigaş?

Un meteorit care a explodat, pe 15 februarie 2013, la o înălţime de aproape 30 de kilometri deasupra oraşului rus Celeabinsk, era mai mic, având o lăţime de 20 de metri.

Totuşi, peste 7.000 de clădiri din cinci oraşe aflate în regiune au fost afectate de undele de şoc produse de explozie, iar 1.500 de persoane au fost rănite grav şi spitalizate. Deci, da, un corp ceresc de 30 de metri poate ucide oameni şi cauza pagube serioase.

0