Narîșkin: Uniunea Europeană trebuie să se integreze cu Uniunea Eurasiatică

by Genko Genko

Preşedintele Dumei de Stat, Serghei Narîşkin, a apreciat, într-un editorial pentru Komsomolskaia Pravda publicat marţi, că a venit timpul pentru lansarea unor consultări pe tema integrării Uniunii Europene cu Uniunea Economică Eurasiatică.

„Ţara noastră a evocat în mod repetat posibilitatea unei integrări în viitor între cele două asociaţii regionale – Uniunea Economică Eurasiatică şi Uniunea Europeană. Sunt de actualitate în prezent astfel de planuri şi previziuni? Nu e prea devreme pentru aşa ceva? Nu, acum este timpul potrivit nu doar pentru a visa, ci şi pentru a discuta. E timpul pentru a începe consultările”, scrie Narîşkin.

În opinia preşedintelui Dumei de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus), Rusia „a fost şi va rămâne din aceeaşi familie cu naţiunile europene”.

Preşedintele ceh, Milos Zeman, a declarat într-un interviu publicat joia trecută de serviciul în limba rusă al postului public de radio din Cehia că speră ca Rusia să adere la un moment dat la Uniunea Europeană

„Am un vis, ca pe termen lung Federaţia Rusă să devină membră a Uniunii Europene. Dacă nu vă place astfel, puteţi să vă gândiţi că Uniunea Europeană aderă la Federaţia Rusă”, a glumit Zeman.

El a adăugat că economiile rusă şi europeană se pot completa reciproc pentru a sprijini dezvoltarea tuturor ţărilor implicate.

Preşedintele ceh urmează să facă o vizită la Moscova pentru a participa la celebrările din 9 mai de Ziua Victoriei din capitala rusă, în pofida faptului că majoritatea politicienilor europeni au refuzat invitaţia Moscovei.

CITIȚI ȘI...