Narîșkin, interzis în Bulgaria; nu va putea participa la o vizită oficială

by Genko Genko

Președintele Dumei de Stat a Rusiei, Serghei Narîșkin, nu va mai putea intra pe teritoriul Bulgariei în urma sancțiunilor Uniunii Europene la adresa mai multor oficiali ruși.

Sancțiunile îl afectează direct pe șeful Dumei, care avea programată în perioada 6-8 mai o vizită oficială la Sofia, anunță Ria Novosti. Site-ul Ministerului Afacerilor Externe de la Sofia a publicat o înștiințare oficială cu această ocazie, anunțând totodată că vizita lui Narîșkin se anulează.

Iurii Șuvalov, șeful adjunct al administrației Dumei a declarat că ”Ministerul rus de Externe va reacționa pe măsură” și că vizita programată la începutul lunii mari ”oricum a fost amânată cu acordul ambelor părți”.

Totodată, acesta a spus că Narîșkin nu are interzis la a circula pe teritoriul UE și că sancțiunile ar fi vizat doar conturile bancare, ”pe care oricum nu le are”, ale șefului camerei inferioare a parlamentului rus.

Citește și: Rogozin și Narîșkin, sancționați de Uniunea Europeană

”Aceste acțiuni ale Bulgariei ne întristează. Sperăm ca această declarație a părții bulgare este o greșeală care va fi reparată”, a mai declarat Șuvalov.

Menționăm că Uniunea Europeană și SUA au impus mai multe valuri de sancțiuni asupra unor oficiali și companii rusești, în urma acțiunilor Moscovei din Crimeea și sud-estul Ucrainei. Sancțiunile vizează înghețarea conturilor bancare și interzicerea accesului pe teritoriul entităților care le-au impus.

CITIȚI ȘI...