Tragedie la Bălți: Un bărbat a decedat după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon

Tragedie la Bălți: Un bărbat a decedat după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon

Un bărbat de 28 de ani a decedat după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon. Tragedia a avut loc în satul Elizaveta, municipiul Bălți.

Bărbatul a fost transportat la spital, unde s-a stins peste câteva ore. Ulterior, echipajul SMURD din cadrul Detașamentului căutare-salvare numărul 2 Bălți, a fost alertat pentru a interveni pe aceeași adresă. Ajunsă la fața locului, echipa SMURD a acordat primul ajutor, a preluat și trasportat la spital o femeie de 25 de ani, cu același diagnostic. Aceasta a fost internată și se află în instituția medicală pentru îngrijiri suplimentare.

După primele cercetări la fața locului, specialiștii înaintează ca ipoteză a intoxicării cu monoxid de carbon- drept încălcarea normelor de utilizare a instalațiilor cu gaz, în locuință fiind prezent un încălzitor de apă pe gaz.

În acest context, salvatorii atenționează cetățenii să respecte normele antiincendiare și normele de exploatare a instalațiilor de gaz și încălzit, pentru a evita cazurile excepționale. Potrivit statisticii, de la începutul sezonului rece curent, acesta este primul caz, soldat cu deces, după intoxicare cu monoxid de carbon.

0