Moscova are noi planuri grandioase: Bază permanentă pe Lună

by Genko Genko

Pe fondul deteriorării relațiilor cu Occidentul, în urma anexării Crimeei și agresiunii din estul Ucrainei, Rusia încearcă să-și îmbunătățească relațiile cu China, țară alături de care are mai multe planuri grandioase.

După ce au anunțat că plănuiesc să construiască până în 2021 un avion civil de mari dimensiuni, care să poată zbura pe distanțe mari, creând concurență pentru Boeing și Airbus, vicepremierul rus Dmitri Rogozin a dezvăluit un alt plan al Moscovei și Beijingului.

Citește și: Rusia și China vor dezvolta un avion civil de mari dimensiuni

Potrivit oficialului rus, cele două țări discută despre posibilitatea creării unei baze permanente pe Lună, proiect la care Rusia a început deja să lucreze și la care ar putea să se alăture și China.

„Discutăm despre posibilitatea implicării Chinei în crearea unei baze de cercetare pe Lună, ca partener fondator”, a declarat Rogozin luni, în cadrul unei vizite în orașul chinez Hangzhou.

De altfel, relațiile dintre cele două state sunt certificate și de faptul că China a devenit prima țară care a primit aprobarea de a achiziționa sistemul anti-aerian rusesc S-400, unul dintre cele mai performante din lume.

„Rusia și China sunt pe cale să devină, așa cum ne-am dorit, nu doar vecini, ci și state puternic integrate”, a mai spus Dmitri Rogozin.

CITIȚI ȘI...