Moscova a promis Crimeei garanții sociale dacă regiunea se va alipi la Rusia

by Genko Genko

Președintele Consiliului Superior al Crimeii (Parlamentul regional), Vladimir Konstantinov, a anunțat sâmbătă că Moscova va oferi garanții sociale și bugetare în cazul în care la referendumul convocat pentru 16 martie vor avea câștig de cauză cei care susțin alipirea peninsulei rusofone la Rusia și dacă această alipire va intra în vigoare.

”Compensațiile și salariile funcționarilor publici (…) se vor acorda în conformitate cu standardele ruse. Rusia ne-a garantat-o. Adevărul este că e mai mult decât am sperat”, a declarat Konstantinov pentru presa locală, la întoarcerea de la Moscova, unde a avut reuniuni cu înalte oficialități ale Federației Ruse.

Konstantinov a mai spus că trecerea republicii autonome ucraineane sub jurisdicția rusă ar putea fi definitivată până la sfârșitul lunii martie: ”trecerea sub jurisdicția rusă este un proces complex, dar cred că în decursul lunii martie și după rezultatul referendumului locuitorii din Crimeea vor începe să se simtă cetățenii altei țări”.

Konstantinov a precizat că după reuniunea sa cu președintele Dumei ruse (Camera deputaților), Serghei Narîșkin, și presedintele Consiliului Federației (Senatul), Valentina Matvienko, de vineri la Moscova, el s-a întors cu vești bune: ”Am primit răspunsuri la toate întrebările noastre. Reacția Rusiei la problemele noastre a fost o surpriză plăcută”.

CITIȚI ȘI...