Morcovi umpluți cu „iarbă”, găsiți în coletul care urma să ajungă la un deținut din Rezina

Morcovi umpluți cu „iarbă”, găsiți în coletul care urma să ajungă la un deținut din Rezina

În ajunul Crăciunului, la 6 ianuarie 2018, angajații Penitenciarului nr.17 din Rezina au prevenit o tentativă de introducere a unor substanțe interzise în instituția penitenciară prin coletul cu produse alimentare. Este vorba despre o cantitate de marijuana care urma să ajungă la un deținut în vârstă de 28 de ani.

Potrivit Departamentului Instituții Penitenciare, în jurul orei 15:00, la punctul de trecere și control al penitenciarului s-a prezentat o femeie, în vârstă de 58 de ani, care urma să transmită un colet. În urma verificării acestuia, angajații Serviciului regim și supraveghere au descoperit un pachet cu morcovi, trei dintre care aveau ascunse în interior seringi de 10 ml pline cu masă vegetală mărunțită, asemănătoare cu marijuana.

În privința acestui caz, au fost sesizați ofițerii Inspectoratului de Poliție Rezina. Substanța ridicată a fost predată organelor de poliție în scopul investigării cazului și adoptării unei decizii conform legislației în vigoare.

Departamentul Instituțiilor Penitenciare atenționează persoanele care transmit spre uzul deținuților substanțe și obiecte interzise despre riscul de a fi cercetate contravențional sau chiar penal.

0