Moldtelecom a rearanjat canalele în grila TV: Pe primele 4 poziții sunt cele ale lui Plahotniuc

Moldtelecom a rearanjat canalele în grila TV: Pe primele 4 poziții sunt cele ale lui Plahotniuc

În prag de campanie electorală, compania de stat Moldtelecom, care oferă și servicii de televiziune digitală, a hotărât să rearanjeze lista de canale în grila de programe TV. După noile modificări, pe primele 4 poziții se află canalele General Media Group, companie controlată de oligarhul Vladimir Plahotniuc.

Astfel, începând de luni, pe primele 4 poziții în grila Moldtelecom avem Prime, Canal 2, Canal 3 și Publika, adică cele 4 canale aflate sub același acoperiș și deținute de Vladimir Plahotniuc.

Moldova 1, postul public de televiziune, care era până în prezent pe prima poziție, a ajuns până pe 5, iar Jurnal TV a fost mutat de pe 5 pe 6.

TV7, post de televiziune ce aparține deputatului PLDM Chiril Lucinschi a ajuns de pe 3 până pe 9, iar Pro TV a fost mutat de pe 4 pe 7.

Operatorul își motivează decizia prin faptul că „rearanjarea canalelor a fost efectuată în scopul facilitării accesului abonaţilor la canalele de acelaşi gen, tematică, limbă de difuzare şi popularitate”.

Iar asta în condițiile în care primele 3 canale emit mai mult în limba rusă decât în română, iar tematica acestora și ce a Publika TV, post de pe poziția a 4-a, este total diferită.

0