Moldovean de 61 de ani, riscă până la cinci ani de închisoare pentru tentativă de contrabandă cu alcool

by Genko Genko

Un moldovean în vârstă de 61 de ani a fost reţinut în apropiere de linia frontierei de stat cu circa 300 de litri de alcool. Lichidul era turnat în 23 de butelii de diferite dimensiuni, ascunse sub crent într-o căruță, iar proprietarul nu a putut prezenta acte de provenienţă sau calitate a acestuia. Reținerea a avut loc ieri, 7 august, în jurul orei 21:00, în proximitatea localității Larga.

În baza informațiilor operative, ofițerii de investigație din Sectorul Poliției de Frontieră „Larga” de comun cu echipele mobile din Direcția regională Nord au desfășurat mai multe acțiuni de verificare și control a frontierei moldo-ucrainene. Echipa mixtă a depistat un utilaj hipo care se îndrepta dinspre localitatea Larga spre linia de frontieră. La fața locului, a fost identificat căruțașul – un cetățean moldovean de 61 de ani, locuitor al satului Medveja, raionul Briceni, iar la verificarea căruței, sub crengi, erau ascunse 23 de butelii cu lichid transparent, după miros asemănător alcoolului.

Pentru circa 300 de litri de alcool, îmbuteliat în recipiente de diferite dimensiuni, căruţaşul nu a putut prezenta acte de proveniență sau certificate de calitate. În cercetările primare, bărbatul a declarat că urma să transmită buteliile unei persoane necunoscute care-l aștepta la linia de frontieră, recunoscând că, în mod fraudulos, marfa era să ajungă în Ucraina.

Bunurile depistate au fost transmise expertizei, iar bănuitul este cercetat în stare de libertate. Polițiștii de frontieră continuă investigațiile speciale pentru elucidarea circumstanțelor și luarea măsurilor legale ce se impun. Dacă va fi stabilită vinovăția moldoveanului, acesta riscă închisoare de până la 5 ani.

CITIȚI ȘI...