Moldova împrumută 120 milioane de euro de la Banca Europeană, pentru reabilitarea domeniului horticol

Moldova împrumută 120 milioane de euro de la Banca Europeană, pentru reabilitarea domeniului horticol

Un program de restaurare a sectorului horticol pentru următorii şase ani care ar facilita munca agricultorilor din domeniu urmează să fie aplicat în Moldova. Pentru dezvoltarea proiectului, Republica Moldova a împrumutat de la Banca Europeană 120 de milioane de euro.

Proiectul „Livada Moldovei” ar prevede noi oportunități pentru agricultorii din domeniul horticol precum restaurarea şi înființarea plataţiilor, procurarea mașinilor agricole necesare. De asemenea, proiectul mai include tehnologizarea şi modernizarea metodelor de producere a fructelor şi pomușoarelor, oportunități de finanţare pentru agricultorii din domeniul horticulturii şi diversificarea piețelor de desfacere.

„Proiectul are drep scop facilitarea accesului agricultorilor la surse financiare accesibile, ieftine pentru dezvoltarea, în special, a infrastructurii de post recoltare din domeniul horticol” a spus vice+ministrul agriculturii şi industriei alimentare, Vasile Luca, în cadrul unei conferinţe de presă.

Lansarea proiectului „Livada Moldovei” a avut loc în luna iunie 2016, iar finanțarea este efectuată dintr-un împrumut de la Banca Europeană de Investiții în valoare 120 de milioane de euro.

0