Modificări la toate punctele de trecere a frontierei din stat

by Genko Genko

De la 1 martie, în actele de călătorie ale cetăţenilor vor fi aplicate ştampile de tip nou, atât la intrarea, cât şi la ieşirea din ţară, anunță poliția de frontieră.

Astfel, inspectorii de la frontieră vor lucra cu două tipuri de ștampile – pentru intrare în ţară, care au formă dreptunghiulară, și pentru ieşire, la fel, dreptunghiulare doar că au colţurile rotunde.

Amprenta ştampilei este aplicată cu două culori, elementele principale conţin vopsea de culoare neagră, iar cifrele din centrul ştampilei sunt de culoare roşie.

La fel, fiecare ştampilă are suplimentar aplicate elemente proprii de protecţie, pentru o mai bună securizare a datierelor.

Aprobarea și punerea în aplicare a ștampilelor de tip nou a avut loc în contextul alinierii la standardele UE.

Conform poliției de frontieră, în conformitate cu prevederile Legii 215 din 4 noiembrie 2011, cu privire la frontiera de stat a Republicii Moldova, ştampilele nu se aplică pe unele tipuri de documente de călătorie, însă, în timpul trecerii frontierei de stat atât cetăţenii Republicii Moldova, cât şi străinii, pot solicita poliţiştilor de frontieră ştampilarea acestora.

CITIȚI ȘI...