Moldova pe întuneric: Peste 500 de localități sunt încă afectate de lipsa energiei electrice

Moldova pe întuneric: Peste 500 de localități sunt încă afectate de lipsa energiei electrice

Circa 540 de localități din 20 de raioane din centrul și sudul republicii sunt afectate parțial sau total de lipsa energie electrică, iar compania continuă lucrările de reparaţie a liniilor electrice aeriene deteriorate şi de realimentare cu energie a localităţilor afectate.

Gas Natural Fenosa a implicat peste 500 persoane din cadrul brigăzilor operative pentru restabilirea în funcțiune a energiei electrice cauzate de condițiile meteorologice deosebit de complicate din ultimele două zile. În prezent, toate echipele operative ale întreprinderii efectuează lucrări de reparaţie a liniilor electrice aeriene deteriorate şi de realimentare cu energie a localităţilor afectate, fiind mobilizate toate resursele umane, tehnice şi materiale necesare.

În urma căderii masive a zăpezii multe drumuri sunt impracticabile, ceea ce face imposibilă deplasarea echipelor mobile pe teren. Acest fapt afectează în mod obiectiv durata de remediere a defecţiunilor în reţelele electrice. Pentru deblocarea accesului la instalaţiile electrice în localităţile afectate şi coordonarea activităţilor sale, Gas Natural Fenosa în Moldova conlucrează cu Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.

Compania va continua lucrările de repunere curentului electric, mobilizând toate resursele disponibile pe parcursul zilei de astăzi și a următoarelor zile, până la lichidarea definitivă a tuturor incidentelor de furnizare a energiei electrice.

Gas Natural Fenosa roagă consumatorii să manifeste răbdare și înțelegere a acestei situații deosebit de complicate şi îi asigură că depune eforturi susţinute pentru restabilirea cât mai urgentă a serviciului.

Compania atrage atenţia populaţiei asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalaţiile electrice: ocoliți conductoarele electrice căzute accidental la pământ sau care atârnă de pe piloni şi copaci; nu atingeți conductoarele electrice rupte şi căzute la pământ; nu interveniți în instalațiile electrice deoarece există pericolul de electrocutare.

Despre orice incident informați în regim de urgență furnizorul de energie electrică prin următoarele canale: la telefonul Serviciului 24h – 022-43-11-11, precum și la numerele de telefoane locale indicate pe verso-ul facturii; prin intermediul chat-ului disponibil de pagina web; pe Viber, apelând la numărul 062161111; pe pagina de Facebook a companiei.

0