Ministrul rus de Externe compară presa americană cu publicațiile sovietice

Ministrul rus de Externe compară presa americană cu publicațiile sovietice

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a comparat relatările mass-mediei americane în legătură cu presupusele informaţii secrete oferite de preşedintele Trump Rusiei cu presa din perioada sovietică, informează The Associated Press.

Oficialul rus a afirmat cu aparent umor că unele instituţii media americane acţionează precum publicaţiile comuniste din Uniunea Sovietică, cunoscute pentru faptul că nu ofereau ştiri reale.

„Era o glumă în Uniunea Sovietică că nu e nicio ştire în ziarul „Izvestia” şi nimic adevărat în ziarul „Pravda”, a declarat Lavrov, care a adăugat că are „impresia că multe instituţii media americane funcţionează în acest spirit”.

Oficialul rus a mai afirmat că nu înţelege care era „secretul” în condiţiile în care, în urmă cu două luni, Statele Unite a impus o interdicţie asupra transportării de laptopuri în cazul curselor aeriene decolate din mai multe state din Orientul Mijlociu.

Presa americană a relatat că Donald Trump ar fi dezvăluit informaţii clasificate în cursul întrevederii pe care a avut-o săptămâna trecută cu Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, şi cu ambasadorul rus Serghei Kislyak.

Potrivit unor foşti şi actuali oficiali americani, Donald Trump a început să discute detalii despre o ameninţare de tip terorist reprezentată de reţeaua Stat Islamic (IS) asociată transportării laptop-urilor la bordul avioanelor de pasageri. În acest mod, Donald Trump ar fi dezvăluit informaţii clasificate şi ar fi periclitat o sursă esenţială de informaţii despre organizaţia fundamentalistă sunnită Stat Islamic, activă în principal în Siria şi Irak. Preşedinţia SUA a respins acuzaţiile.

0