Mitropolia Moldovei invită enoriașii la „un Marș al tăcerii în susținerea familiei tradiționale” prin centrul capitalei

Mitropolia Moldovei invită enoriașii la „un Marș al tăcerii în susținerea familiei tradiționale” prin centrul capitalei

Mitropolia Moldovei îndeamnă enoriașii să participe la „un Marș al tăcerii pentru susținerea familiei tradiționale, așa cum o știm din moși strămoși – ca loc unde copiii deprind dragostea de cele sfinte, învață respectul față de datinile și tradițiile noastre și capătă încrederea pentru viitor”. Marșul va avea loc sâmbătă, 12 mai, cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir.

„Suntem convinși că anume familia tradițională oglindește învățătura de Credință Ortodoxă, contribuind astfel la zidirea unei societăți bine ancorate în valorile cu adevărat importante, ce asigură continuitatea unui neam. Astăzi, avem nevoie mai mult ca oricând să demonstrăm că suntem uniți în jurul unei idei edificatoare, că ne pasă de prezentul și de viitorul nostru și că nu am uitat de trecut”, se arată într-un comunicat al Mitropoliei Moldovei.

Coloana va porni în marș la ora 10.00 din fața Mănăstirii Ciuflea, cu arhiereii Bisericii Ortodoxe din Moldova în frunte, fiind descris ca „o procesiune pașnică a rugăciunii, a dragostei creștinești și a nădejdii întru Domnul”, pentru a demonstra că „putem și vrem să ne apărăm cele mai sfinte valori ale noastre, pe care avem datoria să le păstrăm și să le transmitem nealterate generațiilor în devenire”; iar „odată ajunși la monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, din centrul capitalei, să mulțumim prin rugăciune lui Dumnezeu pentru toate binefacerile Sale și pentru dragostea Lui față de binecredinciosul Său popor!”.

0