Mită de 200 lei și un lănțișor de argint; Trei moldoveni riscă până la 6 ani de închisoare pentru că au încercat să mituiască agenţii de patrulare

Mită de 200 lei și un lănțișor de argint; Trei moldoveni riscă până la 6 ani de închisoare pentru că au încercat să mituiască agenţii de patrulare

Ofiţerii Serviciului protecţie internă şi anticorupţie al MAI în comun cu subdiviziunile teritoriale ale IGP, CNA şi Procuratura Anticorupţie, urmare a denunţurilor poliţiştilor au documentat pe parcursul săptămânii trecute trei cazuri în care conducătorii auto au încercat să mituiască angajaţii INP.

Două incidente au avut loc la data de 7 şi 8 noiembrie curent, în timpul patrulării echipelor mobile din cadrul Batalionului de Patrulare Nord al INP. Inspectorii de patrulare au stopat unităţile de transport pentru depăşirea vitezei de circulaţie.

În timpul documentării contravenţiilor, conducătorii auto au propus mijloace financiare pentru a nu le fi întocmite procese-verbale. Fiind avertizaţi de către poliţişti despre răspunderea penală pentru oferirea de mită, ambii bănuiţi au insistat şi au lăsat sume de bani în automobilul de serviciu. În cadrul acţiunilor de urmărire penală demarate, bănuiţii şi-au recunoscut vina.

Alt caz a avut loc la data de 9 noiembrie curent. Un tânăr de 23 ani locuitor al satului Cazaclia, a propus inspectorilor de patrulare ai Batalionului de Patrulare Sud al INP, mijloace bănești în sumă de 200 lei și un lănțișor de argint evaluat de bănuit la suma de 150 dolari americani, pentru nu fi documentat pentru conducerea mijlocului de transport în stare avansată de ebrietate.

Ulterior, urmare a acțiunilor de urmărire penală și investigații speciale, bănuitul a fost reținut în flagrant delict de ofițerii SPIA în momentul transmiterii sumei ,promise și a obiectului de preț.

Toți bănuiții sunt documentați pentru corupere activă, iar dacă vor fi găsiți vinovați riscă mpedeapsă cu închisoare de până la 6 ani cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 unităţi convenţionale.

0