Misterul dispariției stejarului plantat de Macron și Trump la Casa Albă. Explicația oferită de Ambasadorul francez la Washington

Misterul dispariției stejarului plantat de Macron și Trump la Casa Albă. Explicația oferită de Ambasadorul francez la Washington

Stejarul oferit președintelui american, Donald Trump, de către omologul său francez, Emmanuel Macron, dar care a dispărut din grădina Casei Albe, unde a fost plantat de cei doi, se află în carantină. Anunțul a fost făcut de ambasadorul francez la Washington, după ce presa din întreaga lume a relatat despre misterioasa dispariție.

Cei doi șefi de stat au plantat săptămâna trecută stejarul, care provine de pe un câmp de luptă – situat în nord-estul Franței – din Primul Război Mondial, amintește News.ro. Numai că un fotograf al agenției Reuters a pozat sâmbătă doar un petec de iarbă galbenă pe locul unde fusese plantat arborele cu patru zile în urmă.

Cum niciun anunț oficial cu privire la acest stejar nu a fost făcut, pe Internet au început să circule tot felul de zvonuri.

Postul francez de radio Franceinfo a citat însă site-ul de grădinărit gerbaud.com, potrivit căruia acest tip de stejar se plantează toamna, iar astfel i s-a dat timp să-i crească rădăcinile „pentru a înfrunta mai bine seceta din vară”. „Arborele ar putea să reapară în octombrie”, a speculat Franceinfo.

Iar apoi, ambasadorul francez Gerard Araud a anunţat că arborele a fost plasat în carantină, relevă News.ro, citând BBC. El a încercat astfel să pună capăt îngrijorărilor că arborele nu va mai fi replantat.

Rădăcinile, a precizat el, i-au fost învelite în plastic.

Potrivit site-ului vămii americane (US Customs and Border Protection), plante străine „destinate creşterii (în vederea multiplicării) necesită un certificat fitosanitar” înainte să fie aduse în ţară.

Cadoul preşedintelui Franţei a devenit rapid subiect de senzaţie, iar o fotografie a celor doi preşedinţi punând pământ cu lopeţi aurite la rădăcina stejarului au devenit virale.

0