Mișcarea „antimaidan” din Odesa anunță despre crearea „Republicii Odesa”

by Genko Genko

Mișcarea „antimaidan” a anunțat despre crearea în regiunea Odesa a „Republicii Populare Odesa” și i-a îndemnat pe locuitorii orașului să blocheze accesul transportului, relatează Interfax.

Apelul a fost publicat pe pagina de internet a mișcării și pe rețelele de socializare. „De astăzi regiunea Odesa este declarată Republica populară Odesa, unde puterea aparține doar oamenilor care locuiesc pe teritoriul ei”, se arată în apel.

Membrii organizației au creat o hartă prin intermediul Yandex, pe care au însemnat 153 de locații unde trebuie să se afle locuitorii pentru a bloca accesul transportului. Potrivit mesajului lor, acțiunile vor avea loc pe 16 sau 17 aprilie.

„La 16:00 Odesa trebuie să se ridice! La propriu! Sarcina voastră este ca la ora stabilită (16:00) să blocați cu mașinile voastre intersecțiile indicate pe hartă, cei fără mașini – stați la trecerile de pietoni. Faceți cât mai multe ambuteiaje în tot orașul”, se mai arată în apel.

Activiștii mișcării își propun să blocheze în totalitate traficul pentru toate tipurile de transport, cu excepția ambulanțelor.

CITIȚI ȘI...