Minor din capitală, reținut și documentat pentru furtul a opt automobile. Ultimele două le-a sustras în luna iulie

Minor din capitală, reținut și documentat pentru furtul a opt automobile. Ultimele două le-a sustras în luna iulie

Un minor de 17 ani, domiciliat în municipiul Chișinău, a fost localizat și reținut în urma unor măsuri speciale de investigații și urmărire penală desfășurate de către ofițerii de investigații ai sectorului Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chişinău. Minorul este suspectat de furtul a două automobile, pe parcursul lunii iulie, însă anterior acesta a fost reținut și documentat de Poliția Capitalei pentru alte șase infracțiuni similare săvârșite pe teritoriul capitalei.

Primul caz a avut loc în noaptea de 11 iulie, când ar fi furat un automobil de model „Dacia Logan” parcat pe strada Ion Creangă din sectorul Buiucani. Al doilea caz a fost înregistrat pe 21 iulie, când ar fi furat un automobil de model „Honda” parcat pe strada Sucevița, care ulterior a fost depistat pe strada Onisifor Ghibu. Conform informațiilor constatate de polițiști, minorul ar fi furat automobilele, prin metoda forțării lacătului.

În acest context a fost inițiată cauză penală pentru furtul mijloacelor de transport, care se pedepsește cu amendă sau cu închisoare de la 1 la 3 ani.

Întrucât bănuitul nu a atins vârsta majoratului, acesta este cercetat penal în stare de libertate.

0