Ministrul român de Externe: Încălcarea integrităţii teritoriale a Ucrainei, ameninţare la sistemul de valori NATO

by Genko Genko

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a declarat, luni, că încălcările flagrante ale dreptului internaţional şi ale independenţei şi integrităţii teritoriale ale Ucrainei constituie ameninţări la adresa sistemului de valori euro-atlantice.

„Încălcările flagrante ale dreptului internaţional şi ale acordurilor în vigoare, precum şi a independenţei şi integrităţii teritoriale ale unui stat suveran precum Ucraina, constituie ameninţări la adresa sistemului de valori euro-atlantice”, a spus Corlăţean la un simpozion dedicat împlinirii a 10 ani de la intrarea României în NATO.

Citește și: (AUDIO) Dovada că cetățeni ruși sunt implicați în acțiunile separatiste din Ucraina

„NATO trebuie să rămână organizaţia al cărei obiectiv principal îl reprezintă angajamentul ferm pentru apărarea tuturor aliaţilor. Este de datoria noastră, a României, ca, alături de toţi ceilalţi aliaţi, să consolidăm apărarea colectivă şi să reamintim că produsul valorilor şi instrumentelor de care dispune NATO îl reprezintă platforma de dialog politic, dar şi forţa sa militară disuasivă, atunci când circumstanţele o cer”, a mai spus ministrul.

El a arătat că, prin integrarea în NATO, România a obţinut cel mai înalt grad de securitate din istoria contemporană, având, în acelaşi timp, capacitatea de a contribui activ la procesul de elaborare şi implementare a politicilor NATO.

CITIȚI ȘI...