Ministerul Transporturilor a lansat un serviciu electronic dedicat transportatorilor

by Genko Genko

Ministerul Transporturilor a lansat marți un nou serviciu electronic de plăţi Mpay care va permite achitarea online pentru toate tipurile de autorizaţii eliberate de către Agenţia Naţională de Transport Auto.

„Noua opţiune permite agenţilor transportatori să plătească online toate tipurile de autorizaţii eliberate de către Agenţia Naţională Transport Auto (ANTA) şi va înlocui mecanismul de achitare în format tradiţional cu unul modern, bazat pe tehnologii informaţionale”, a declarat ministrul Transporturilor, Vasile Botnari.

Serviciul Mpay, care este disponibil din 1 aprilie 2014, face posibilă achitarea autorizaţiilor prin mai multe modalități de plată cum ar fi: carduri bancare, terminale de plată, sisteme e-banking și plăți în numerar.

Beneficiari ai serviciului Mpay vor fi peste 1.500 agenţi transportatori şi aproximativ 1100 persoane fizice, care la momentul de faţă achită pentru serviciile de eliberare a autorizaţiilor exclusiv prin transfer sau depunerea mijloacelor băneşti la oficiile bancare.

Anual, de către ANTA sunt eliberate agenților transportatori și persoanelor fizice circa 95.000 de acte permisive, costul estimativ al cărora este de 40 mln. de lei.

CITIȚI ȘI...