Ministerul Economiei dă asigurări că tariful la energia electrică nu va fi majorat

by Genko Genko

Ministerul Economiei dă asigurări ca tariful la energia electrică nu va fi majorat, iar ca principal argument oficialii vin cu faptul că au reușit să obțină o reducere de la importatori cu 0,1 cenți pentru un kWh.

Astfel, dacă până la 1 aprilie Moldova achita pentru un kWh 6,9 cenți, atunci după această dată, ”datorită implicării active Ministerului Economiei în procesul de negocieri directe cu producătorii de energie electrică din regiune, s-a reușit reducerea prețului de import a energiei electrice până la 6,8 cenți pentru un kWh”, se arată într-un comunicat al ministerului.

”Astfel, în perioada 01.04.2014–01.04.2015 Republica Moldova va cumpăra energie electrică de la aceiași generatori: DTEK Vostokenergo (Ucraina) și Centrala de la Cuciurgan. Timp de doi ani, în pofida costurilor în creştere la energia electrică din regiune, preţul de procurare pentru consumatorii din Moldova nu a fost revizuit şi a rămas la un nivel 6,9 cenţi pentru un kWh. Experienţa îndelungată de cooperare și intervenția Guvernelor de la Chișinău și Kiev au permis finalizarea cu succes a acestor negocieri. Cu această ocazie, Ministerul Economiei ține să multumească partenerilor pentru înțelegere”, se mai arată în comunicat.

Totodată, ministerul își exprimă speranța că RED Union Fenosa va ”urma exemplu RED Nord și RED Nord-vest și va identifica resursele interne care vor permite ca tariful la energia electrică să nu fie mărit”.

CITIȚI ȘI...