Miliardarul George Soros a investit 35 milioane dolari în acțiuni Tesla

Miliardarul George Soros a investit 35 milioane dolari în acțiuni Tesla

Soros Fund Management LLC, firma de investiții înființată și condusă de miliardarul George Soros, a preluat în primele trei luni ale anului o participație de 35 de milioane de dolari în obligațiuni convertibile ale Tesla, cu scadența în martie 2019, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al firmei de investiții nu a dorit să comenteze informația.

Elon Musk, directorul general al producătorului american de automobile electrice Tesla, este și el miliardar, dar se află sub presiunea investitorilor pentru a rezolva problemele legate de producție și de plecările unor specialiști importanți.

La sfârșitul lui martie, mulți investitori au vândut obligațiuni Tesla din cauza temerilor privind capacitatea companiei de a produce sedanul Model 3.

Succesul Model 3, care ar urma să aibă o autonomie de până la 220 de mile (350 de kilometri) la o singură încărcare și un preț de pornire de 35.000 de dolari, mai puțin de jumătate față de precedentele modele, este considerat un factor crucial pentru ca Tesla să devină în sfârșit o companie profitabilă. Însă, întârzierile de producție au încetinit numărul de automobile livrate clienților, ceea ce înseamnă că vânzările Model 3 nu au avut practic niciun efect asupra rezultatelor contabile ale Tesla.

Soros, în vârstă de 88 de ani, este renumit pentru că în 1992 a făcut profit de un miliard de lire de pe urma pariurilor pe lira sterlină.

0