Mii de automobile Skoda și Dacia, rechemate în service în România. Ce probleme au depistat mecanicii

Mii de automobile Skoda și Dacia, rechemate în service în România. Ce probleme au depistat mecanicii

Porsche România recheamă în service 707 autovehicule marca Skoda, modelele Rapid și Octavia III, iar Renault Commercial Roumanie recheamă peste 1.300 de autovehicule Dacia Dokker, se arată în documentele transmise joi de companii către Autoritatea Națională de Protecție a Consumatorilor (ANPC).

Potrivit Mediafax, modelele Rapid și Octavia III ale Porsche România ar avea probleme la mecanismul de blocare a ușii din interior. „Este posibil să existe o defecțiune la nivelul mecanismului de blocare a ușii din interior (Child Protection)”, se arată în comunicatul emis de constructorul auto.

Potrivit datelor transmise către ANPC, dealerii Skoda vor trimite clienților scrisori de rechemare în vederea programării în service. Reparația presupune verificarea funcționării mecanismului, eventual înlocuirea acestuia dacă nu funcționează corect. Operațiunea durează aproximativ o oră.

Renault Commercial Roumanie recheamă 1.289 autovehicule marca Dacia, modelul Dokker, pentru că Dacia a identificat posibilitatea ca opritorul unei uși laterale culisante (sau a ambelor uși laterale culisante) să prezinte o disfuncționalitate, ceea ce ar putea duce – în cazul unui impact lateral – la o fixare incorectă a acesteia, conform comunicatului remis ANPC.

0