Mihail Saakașvili a fost dat în căutare

Mihail Saakașvili a fost dat în căutare

Fostul preşedinte georgian şi guvernator al regiunii Odesa, Mihail Saakaşvili, reţinut marți dimineaţă de către forțele de securitate de la Kiev şi eliberat ulterior de protestatari a fost dat în căutare.

Acesta este învinuit de tentativă de lovitură de stat. Înainte de a fi reţinut, acesta a transmis un mesaj către adepţii săi adunaţi în faţa clădirii, spunând că este persecutat la comanda directă a preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko, care este un hoţ şi trădător. La fel, Saakaşvili şi-a îndemnat adepţii să reziste presiunilor care ar putea fi făcute asupra lor.

Citeşte şi: Motivul reţinerii lui Saakaşvili. Fostul preşedinte georgian este bănuit de tentativă de lovitură de stat

Saakașvili, devenit opozant al actualului regim de la Kiev, a fost eliberat marți la scurt timp după reținerea sa de către poliția ucraineană, câteva sute de susținători ai săi blocând furgoneta care îl transporta. El a coborât din vehicul și apoi s-a îndreptat către parlament însoțit de simpatizanții săi.

Citeşte şi: Saakașvili a primit ultimatum din partea autorităților de la Kiev

Din cauza mulțimii compacte de oameni care a înconjurat furgoneta poliției, nu a fost posibil să se afle dacă eliberarea fostului șef al statului georgian a fost rezultatul unei acțiuni în forță a susținătorilor lui sau dacă poliția a cedat în fața acestora.

Mihail Saakașvili este bănuit că a vrut să „preia puterea prin forță” în timpul manifestațiilor contra corupției, indicase anterior Iuri Luțenko.

0