Migraţia netă a cetăţenilor UE în Marea Britanie a scăzut până la cel mai redus nivel începând din decembrie 2013

by Genko Genko

Datele oficiale publicate joi la Londra arată că migraţia netă în Marea Britanie în perioada martie 2016 – martie 2017 s-a redus cu 81.000, până la 246.000 de persoane, mai mult de jumătate din această scădere fiind cauzată de o creştere a numărului de cetăţeni din Uniunea Europeană care părăsesc teritoriul britanic şi de o reducere a numărului celor care sosesc, transmite Reuters, conform Agerpres.

Astfel, migraţia netă a cetăţenilor UE în Marea Britanie a scăzut cu 51.000, până la cel mai redus nivel începând din decembrie 2013.

Pe de altă parte, potrivit cotidianelor The Telegraph şi The Guardian, Ministerul de Interne britanic a dispus o reanalizare oficială a datelor privind imigraţia în Marea Britanie, după ce noile informaţii provenite de la punctele de control al trecerii frontierei arată că există mai puţini imigranţi decât s-a crezut anterior.

Anterior s-a crezut că zeci de mii de studenţi străini rămân ilegal în Marea Britanie, iar dezvăluirea faptului că majoritatea părăsesc această ţară după încheierea studiilor pune sub semnul întrebării credibilitatea statisticilor oficiale britanice privind imigraţia.

Citând surse guvernamentale britanice, The Telegraph notează că migraţia netă ar putea fi cu câteva zeci de mii mai mică dacă se iau în considerare noile controale la ieşirea din ţară. Aceste controale, introduse anul trecut, au arătat că 97% dintre studenţii străini – una dintre cele mai mari categorii de imigranţi din Marea Britanie – au plecat din această ţară după finalizarea studiilor.

CITIȚI ȘI...