Microsoft doreşte să utilizeze inteligenţa artificială pentru a găsi un tratament împotriva cancerului; „Este o mare provocare”

Microsoft doreşte să utilizeze inteligenţa artificială pentru a găsi un tratament împotriva cancerului; „Este o mare provocare”

Microsoft doreşte să găsească o cură pentru cancer folosind ultimele tehnologii în materie de inteligenţă artificială, abordând organismul bolnav precum un sistem computerizat care are o eroare.

Recent, Microsoft a lansat Healthcare NExT, o nouă iniţiativă care doreşte să aducă împreună inteligenţa artificială, cercetarea în domeniul sănăţii şi expertiza partenerilor săi industrali pentru a asigura tratamente mai eficiente şi, mai nou, la un tratament împotriva cancerului, scrie Futurism.

„Este o mare provocare. Credem că tehnologia va fi centrală în transformarea sistemului de sănătate”, a precizat Peter Lee, vicepreşedinte al Microsoft Research NExT, scrie Mediafax.

Microsoft va aborda cancerul în stilul propriu, ca „o eroare într-un sistem”, văzând celulele ca fiind ceva similar cu computerele.

Cercetarea companiei Microsoft va avea loc într-unul dintre laboratoarele sale din Cambridge, Marea Britanie. Anul trecut, un grup de cercetători au declarat că lucrează la un sistem computerizat care ar trăi în celulele umane şi care a reporni dacă celulele canceroase sunt detectate, curăţând astfel de celule.

0