(METEO) Cum va fi vremea în ultima zi de vară şi la început de septembrie

by Genko Genko

Ultimele zile de vară seamănă mai mult a toamnă, cu temperaturi care nu depășesc 25 de grade Celsius şi fără prea mult soare. Nici ultima zi de august nu ne va aduce prea multă căldură, iar toamna va începe cu vreme rece,conform meteorologilor.

Conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe 31 august temperaturile vor fi în media celor normale perioadei în majoritatea regiunilor, vremea devenind mai călduroasă după 1 septembrie, iar probabilitatea de ploi va crește din 5 septembrie.

Astfel, în ultima zi de vară temperaturile vor fi cuprinse între 22 şi 25 de grade Celsius în nordul republicii şi 24 – 27 grade Celsius în sud. În capitală valorile termice se vor situa între 23 şi 26 grade Celsius.

În prima zi de toamnă temperaturile vor creşte în medie cu 3 grade Celsius, în timp ce în weekend sunt așteptate temperaturi de până la 33 de grade Celsius în nordul republicii.

„Din data de 31 august, vremea se va încălzi din nou, fiind de așteptat temperaturi maxime de 27-30 de grade și minime de 12-14 grade, în medie regională. Pentru cea de-a doua săptămână sunt estimate variații mici în evoluția regimul termic, vremea menținându-se în general caldă. Probabilitatea pentru ploi locale va fi în creștere după data de 5 septembrie și în special în ultimele zile ale intervalului de referință”, potrivit meteorologilor.

După 10 septembrie e posibil ca ploile să se întețească și să dureze câteva zile consecutiv.

CITIȚI ȘI...