Mesajul președintelui Parlamentului RM, de Ziua Internațională a Democrației: Aproape trei decenii trăim într-o țară independentă și democratică

by D M
De Ziua Internațională a Democrației, președintele Parlamentului, Zinaida Grecianîi, a postat un mesaj pe Facebook în care menționează că „Noi, în Republica Moldova, aproape trei decenii trăim într-o țară independentă și democratică. Drepturile, libertățile și demnitatea umană au devenit lucruri firești pentru noi”, se spune în text.
 
Speakerul recunoaște însă că un stat democratic înseamnă și un stat dezvoltat, cu oameni prosperi. Ea menționează că „doar împreună putem face față greutăților și riscurilor pentru statalitatea, democrația sau dezvoltarea social-economică.”
 
Referindu-se la activitatea Parlamentului, Zinaida Grecianîi spune că „Parlamentul Republicii Moldova prin propriul exemplu motivează societatea să fie mai deschisă. Mii de cetățeni ne vizitează anual, fiind adaptate căile de acces în clădire și în interiorul acesteia la cerințele persoanelor cu necesități speciale. Numeroase materiale informative despre activitatea legislativă sunt distribuite în toată țara, inclusiv pentru nevăzători sau persoane cu alte deficiențe. Avem un dialog constant cu societatea civilă și cu partenerii de dezvoltare, fapt pentru care le mulțumesc și pe această cale. COVID-19 a redus accesul fizic în Legislativ, dar nu și comunicarea noastră, pe care o continuăm zilnic.
Nu există un model unic al democrației. Modelul nostru este să facem auzită vocea fiecăruia, pentru că vocea cetățeanului este vocea democrației. În numele Parlamentului, asigur că vom depune și în continuare toate eforturile pentru a crește gradul de participare a cetățenilor la actul decizional și vom manifesta toată deschiderea, înțelegerea și responsabilitatea.
Suntem uniți prin dragostea față de Republica Moldova, prin atașamentul față de valorile democratice, așa vom contribui împreună la prosperarea țării unite și la bunăstarea cetățenilor”, a afirmat în încheiere președintele Parlamentului.
 
 

Dragi concetățeni, Stimați parteneri de dezvoltare ai Republicii Moldova,Astăzi marcăm Ziua Internațională a…

Gepostet von Zinaida Greceanîi am Dienstag, 15. September 2020

 

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu