Mesajul lui Sergiu Crețu, la cinci ani de la evenimentele din aprilie 2009

by Genko Genko

După cinci ani de la revoluția din aprilie 2009, nicio persoană nu a fost pedepsită pentru maltratarea tinerilor în comisariate și nici nu se știe cine se face vinovat de masacru. Sergiu Creţu, victimă a evenimentelor din 7 aprilie 2009, a postat pe o rețea de socializare un mesaj, în care își exprimă sentimentele trăite timp de cinci ani.

Sergiu spune că în acest timp a așteptat să se afle adevărul despre ce s-a întâmplat la 7 aprilie 2009 și cine a ordonat reținerea și maltratarea tinerilor în comisariatele de poliție. Adevărul însă nu l-am aflat, și, cum spune el, nici nu îl vom afla.

„Au trecut 5 ani, cinci ani în care au fost momente greu de explicat dar cu atât mai mult să le scrii aici, 5 ani de luptă cu injustiția moldovenească, 5 ani de amenințări, înjosiri și dezgust față de tot ce se întâmplă, 5 ani în care am așteptat să aflăm adevarul și ce s-a întâmplat la 7 aprilie 2009, cine a ordonat reținerea și maltratarea tinerilor în comisariatele de poliție, cine se face vinovat de moartea celor 5 tineri. Și nici nu îl vom afla niciodată, dar cu toate astea am cunoscut o mulțime de oameni care m-au ajutat să trec peste multe momente neplăcute, oameni care au demonstrat că merită să mergi mai departe, oameni care au demonstrat că demnitatea nu se vinde și se cumpără, oameni care vreau să le mulțumesc pentru tot”, scrie Sergiu Crețu, pe o rețea de socializare.
ved

Amintim că Sergiu Crețu a fost arestat în aprilie 2009, a fost bătut până la leşin şi dus de la Poliţie la spital cu multiple fracturi şi traume. Tânărul luptă pentru dreptate. După ce dosarul de la Curtea Supremă de Justiție a ajuns înapoi la Curtea de Apel, directorul executiv Amnesty International Moldova, Cristina Pereteatcu, cred că într-un final Sergiu va ajunge la CEDO.

Vezi și: (VIDEO) Amnesty International: Procuratura a tergiversat intenționat dosarele din cazul ”7 aprilie”

CITIȚI ȘI...