Mesajul lui Anatol Șalaru adresat președintelui, după ce a refuzat să-l demită

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministrul Apărării, Anatol Șalaru, a mulțumit președintelui Nicolae Timofti, pentru faptul că a respins solicitarea liderului PL, Mihai Ghimpu, privind urgentarea demiterii acestuia.

„Mulțumesc Președintelui Timofti pentru aprecierea dată activitații mele în calitate de ministru al Apărării”, a scris Șalaru pe o rețea de socializare.

Nicolae Timofti i-a trimis marți o scrisoare premierului Pavel Filip, prin care i-a cerut argumente suplimentare pentru demiterea lui Şalaru, dar şi detalii organizatorice legate de numirea unui nou ministru.

„Ministerul Apărării este unul foarte important, iar domnul preşedinte, în calitatea sa de Comandant Suprem al Forţelor Armate, nu poate lăsa ministerul fără conducător. În mod normal, ar fi trebuit să se vină la Preşedinte cu propuneri pentru două decrete: unul privind demiterea domnului Şalaru, iar al doilea privind numirea noului ministru. Acum, deja, tind să cred că nu se va mai reuşi acest lucru”, a declarat Ion Păduraru pentru deschide.md.

Asta chiar dacă Ghimpu deja îi și găsise înlocuitor lui Șalaru în persoana ministrului Mediului, Anatol Șalaru.

Președintele PL a afirmat s-a întâlnit luni cu președintele Nicolae Timofti pentru a-i cere demisia lui Anatol Șalaru din funcția de ministru al Apărării, însă din răspunsul său nu a fost clar dacă șeful statului a acceptat această cerere sau nu.

„I-am argumentat lui Timofti că nu dorim doar să-l eliberăm, ci să fie numit și alt ministru. Noi nu promovăm în funcție oameni care nu sunt buni manageri și nu sunt calificați. Este vorba de Valeriu Munteanu”, a declarat liderul PL Mihai Ghimpu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...