Membru important al unui partid părăsește formațiunea și se retrage din politică

by D M

Vlad Țurcanu părăsește rândurile Partidului Unității Naționale (PUN) și se retrage din politică.

Țurcanu, care a deținut până acum funcția de prim-vicepreședinte al PUN, anunță că pleacă din partid, dar și din politică. Acesta spune că decizia nu are nicio legătură cu rezultatul obținut de candidatul PUN, Octavian Țicu, în primul tur al alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie.

„Am așteptat să se încheie campania electorală ca să vă pot comunica tuturor că m-am retras din PUN și din activitatea politică. Sâmbătă mi-am înștiințat și colegii despre această decizie a mea pe care o luasem de ceva timp. Am vrut să arăt că n-are nicio legătură cu rezultatul electoral al candidatului PUN, ci cu lucruri care s-au petrecut mai înainte. Le mulțumesc tuturor oamenilor care au avut încredere în mine și îi rog să mă scuze pe cei pe care i-am implicat în treburi de care acum sunt nevoit să mă despart.Rămân, bineînțeles, în spațiul public, pentru a promova valorile în care cred și care fac parte din mine”, se arată în mesajul lui Vlad Țurcanu.

Din august 2019 până în decembrie 2019, Vlad Țurcanu a deținut funcția de președinte al Partidului Popular Românesc, fostul Partid Liberal Reformator. Acesta a anunțat că părăsește formațiunea, nefiind de acord cu intenția colegilor de partid de a face un bloc comun cu alte câteva formațiuni declarate unioniste, printre care și Partidul Liberal. La 2 săptămâni distanță el a fost ales prim-vicepreședinte al PUN.

Din partea PPR Țurcanu a candidat la funcția de primar al capitalei și a acumulat 0,81% din voturile alegătorilor. 

Vlad Țurcanu a fost, timp de patru ani, consilier și purtătorul de cuvânt a președintelui Nicolae Timofti în perioada 19 aprilie 2012 până la 21 ianuarie 2016. Politicianul este cunoscut pentru activitatea sa în calitate de jurnalist. Țurcanu a fost în trecut membru al Consililului Coordonator al Audiovizualului, iar în 2009 a fost director dezvoltare la programul mass-media al Institutului american IREX, USAID. 

sursa: Ziarul de Gardă

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu