Membru al organizației criminale „Kitaeț” deferit Justiției pentru trafic de influență

Membru al organizației criminale „Kitaeț” deferit Justiției pentru trafic de influență

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală în privința unui membru al organizației criminale „Kitaeț”. Acesta este învinuit că ar fi determinat rudele unui deținut să-i transmită anumite sume de bani pentru a influența anumiți magistrați.

Potrivit învinuirii formulate de acuzatori, s-a constatat că în perioada iunie 2017 – iunie 2018, învinuitul, în comun cu alți complici, susținând că au influență și vor putea determina judecătorii din cadrul Judecătoriei Chișinău, precum și persoane publice din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, să dispună eliberarea condiționată înainte de termen unui deținut din cadrul Penitenciarului nr. 15 – Cricova, au pretins și primit de la sora deținutului mijloace bănești în sumă de 6.300 euro, echivalentul sumei de 125.118 lei moldovenești.

Totodată, în cadrul percheziției efectuate în comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, la domiciliul învinuitului, au fost depistate și ridicate arme de foc și mijloace bănești.

Persoana acuzată de trafic de influență, în caz de condamnare, riscă pedeapsă cu închisoare de la 2 la 6 ani cu închisoare sau amendă în mărime de la 3.000 la 4.000 unități convenționale.

0