Membrii unui grup infracțional, printre care un rapper, reținuți cu pentru comercializare de droguri de circa 40 mii lei

Membrii unui grup infracțional, printre care un rapper, reținuți cu pentru comercializare de droguri de circa 40 mii lei

Patru bărbați, membri ai unui grup infracțional cu vârsta cuprinsă între 20 și 50 de ani, domiciliați în municipiul Chișinău și raionul Călărași, sunt cercetați penal pentru comercializarea drogurilor în cantități mari. Unul dintre suspecți este cunoscut ca interpret de rap în Republica Moldova.

Activitatea grupului a fost monitorizată timp de patru luni de ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Principal și ofițerii de urmărire penală a DP mun. Chișinău. Ca urmare a investigației forțele de ordine au stabilit că membrii grupării comercializau pe teritoriul municipiului Chișinău droguri de tip hașiș și marijuana. Totodată, a fost infiltrat un agent de investigație sub acoperire, fiind efectuate achiziții de control și procurate droguri de la suspecți.

Astfel, la 3-4 iulie, curent, în urma acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigații, suspecții au fost reținuți în momentul comercializării drogurilor consumatorilor.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților din Chișinău și raionul Călărași, polițiștii au depistat și ridicat peste 200 grame de hașiș, un pistol pneumatic, mijloace bănești în sumă de 24.000 de lei, două aparate artizanale pentru consum de droguri, un cântar electronic la scara mică, de asemenea a fost ridicat și un automobil al unui suspect.

Valoarea drogurilor sechestrate se estimează la aproximativ 40.000 lei.

Toate persoanele au fost reținute pe un termen de 72 de ore. În acest caz a fost inițiată o cauză penală, iar dacă vor fi găsiți vinovați, riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani. Actualmente se întreprind acțiuni pentru identificarea altor persoane implicate în schema de comercializare a drogurilor.

Acțiunile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger”.

0