Matthew McConaughey povesteşte cum a slăbit 20 kg pentru rolul din „Dallas Buyers Club”

by Genko Genko

Matthew McConaughey este foarte apreciat pentru rolul din „Dallas Buyers Club”, pentru care a slăbit 20 kg. Actorul a povestit pentru Radio Times despre regimul său „extrem”.

Actorul îl interpretează în film pe Ron Woodruff, un cowboy bolnav de SIDA. Ca să fie credibil, McConaughey a slăbit 20 kg și eforturile lui nu au fost zadarnice din moment ce este nominalizat la premiile Oscar la categoria cel mai bun actor. Partenerul său din film, Jared Leto, este și el în cursa pentru trofeul pentru cel mai bun actor în rol secundar.

McConaughey ajunsese să mănânce doar o felie de carne de pui, albușul de la ou și să bea Coca Light. „Trebuie să îți revezi toate obiceiurile, iar zilele par îngrozitor de lungi. Crezi că a venit ora prânzului și constați că este doar 09.30 dimineața”, spune Matthew McConaughey într-un interviu pentru Radio Times. „Am un jurnal cu tot ce am mâncat în acea perioadă și cu siguranță voi spune într-o bună zi ce conține, fiindcă a fost o aventură deloc plăcută”, a adăugat el.

Actorul a trebuit să aibă grijă și de sănătate: odată ce a coborât sub 64 kg, a început să aibă tulburări de vedere, problemă care nu i-a trecut nici astăzi. În plus, era extrem de slăbit fizic, constatând cu mirare că nu putea face mai mult de cinci flotări fără să obosească complet.

McConaughey spune că i-a fost mai greu să se obișnuiască cu un nou stil de viață decât că a trecut de la 83 kg la 64 kg. „A trebuit să îmi găsesc ceva de făcut, fiindcă nu mai ieșeam deloc. Nu mai ieșeam seara să mănânc, nu mai mergeam în locuri unde puteam socializa. Am scris și am citit mai mult”, își amintește actorul. Sacrificiile au fost însă mai multe. Artistul, mare amator de surf și de sport în general, a fost nevoit să întrerupă orice activitate fizică. „Interpretul personajului din film trebuia să fie palid, așa încât nu am mai ieșit la soare șase luni. M-am purtat ca iarna, deși era vară”, încheie Matthew McConaughey.

CITIȚI ȘI...