Măsuri fără precedent la Paris, pentru reducerea poluării emise de mașini

by Genko Genko

După anunţatele reglementări legate de interzicerea motoarelor diesel spre finalul acestui deceniu, autorităţile pariziene revin în atenţia presei din Europa printr-o serie de măsuri care vor elimina din zona centrală a capitalei Franţei maşinile vechi şi poluante.

Conform planurilor edililor parizieni, toate maşinile care împlinesc în această vară 20 de ani, adică cele înmatriculate în Franţa înainte de 31 decembrie 1996, vor fi interzise din centrul Parisului. Măsura vizează, de asemenea, utilitarele uşoare înregistrate înainte de 20 septembrie 1997, dar şi autobuzele şi autocarele care au primit numele de înmatriculare înainte de 20 septembrie 2001, scrie automarket.ro.

Măsurile de eliminare a maşinilor vechi vor fi accelerate progresiv în continuare în Paris, astfel că în anul 2020 nu vor mai avea voie să circule în zona încadrată de centura Parisului – aşa-numitul Periferique – maşinile înmatriculate înainte de 2011, respectiv motocicletele înregistrate înainte de iulie 2015.

Potrivit presei din Franţa, totalul maşinilor care vor dispărea din traficul capitalei Parisului în următorii ani va ajunge la 3 milioane. În aceste condiţii, şoferii şi motocicliştii din Paris au ănceput deja să organizeze manifestaţii împotriva schemei de epurare a maşinilor vechi, chiar dacă analiştii susţin că măsurile autorităţilor vor redresa industria auto în cazul în care acestea vor fi preluate şi de celelalte oraşe mari ale Franţei.

CITIȚI ȘI...