Mark Zuckerberg va fi audiat de Congresul SUA în scandalul Cambridge Analytica la 11 aprilie

Mark Zuckerberg va fi audiat de Congresul SUA în scandalul Cambridge Analytica la 11 aprilie

Șeful executiv și co-fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, va fi audiat de Comisia pentru energie și comerț a Camerei Reprezentanților din Congresul american la data de 11 aprilie, pentru a da explicații despre rolul companiei în exploatarea de către firma de consultanță Cambridge Analytica a datelor persoanele a milioane de utilizatori ai rețelei, transmit dpa, AFP și Reuters.

„Această audiere va fi o ocazie importantă de a face lumină asupra unor probleme critice privind protecţia datelor consumatorilor şi de a-i ajuta pe toţi americanii să înţeleagă mai bine ce se întâmplă cu informaţiile lor personale online”, a precizat Comisia pentru energie şi comerţ, într-un comunicat emis miercuri.

„Apreciem disponibilitatea dlui Zuckerberg de a depune mărturie în faţa comisiei”, a adaugat sursa citată.

Audierea va avea loc în ziua de 11 aprilie, cu începere de la ora locală 10.00 (14.00 GMT), au confirmat preşedintele comisiei, republicanul Greg Walden, şi democratul Frank Pallone, membru al acesteia.

Facebook se află în plin scandal în urma dezvăluirii că firma britanică de consultanţă Cambridge Analytica a folosit datele personale a circa 50 de milioane de utilizatori ai reţelei, fără consimţământul acestora, pentru campania prezidenţială a lui Donald Trump în 2016.

0