Marinuța: Am demisionat din cauza unor divergențe de opinii cu Nicolae Timofti

by Genko Genko

Fostul Ministru al Apărăriii, Vitalie Marinuța, care și-a anunțat ieri demisia din funcție, și-a motivat decizia prin niște ”divergențe de opinii” pe care le-a avut cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Divergențele au apărut în legătură cu viziunile celor doi oficiali de a reforma și dezvolta sistemul de apărare al țării.

”Azi se cere să stopăm reformele importante în domeniul apărării, Ministrul Apărării să dea mai multe din împuternicile sale Comandantului Armatei, mi se pare incorect și contravine viziunilor mele de dezvoltare și control democratic al structurilor militare. Nu asta vor cetățenii Republicii Moldova, pentru ca dacă facem acest lucru înseamnă că doar mimăm calea de dezvoltare democratică și reformele care și așa în sectorul apărării au decurs mereu foarte anevoios”, a declarat Marinuța.

Totodată, fostul ministru și-a cerut scuze în fața părinților și apropiaților soldaților ce au decedat în timpul mandatului său, declarând însă că nu se simte vinovat pentru aceste tragedii.

Amintim că fostul ministru și-a declarat intenția de demisie încă de ieri, după o şedinţă a Colegiului Ministerului Apărării, la care a participat și președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

CITIȚI ȘI...